pc


Webbutveckling är i grunden det arbete som är involverat i att skapa en webbplats eller ett intranät för Internet. Webbutveckling kan också variera från att skapa en enkel enda statisk webbsida med oformaterad text hela vägen till komplexa webbapplikationer, online sociala nätverk, elektroniska butiker, och online sociala nätverkstjänster.

Många olika typer av webbutvecklingsverktyg har utvecklats. De vanligaste är HTML-redigeringsverktygen som HTML-redigerare (t.ex., WordPad), Microsoft Word, Apple iWork Pages, Web-components (t.ex., QuickTime Player), XHTML-redigerare (t.ex. Mozilla Firefox) och CSS-redigerare (t.ex., Adobe Acrobat). Med hjälp av dessa verktyg kan programmerare göra ändringar på webbsidor. De har använts för att bygga webbplatser i årtionden, men användningen av dessa program blev mainstream efter ankomsten av World Wide Web.

Webbprogram är de mest komplexa program som används för att skapa webbplatser, särskilt eftersom de tillåter användare att göra mer än att bara läsa text på en webbsida. Exempel på detta är kundvagnar, RSS-flöden, e-posttjänster, anslagstavlor och databaser. Många program är gratis att ladda ner, medan andra kräver att du registrerar dig för en tjänst, vanligtvis för en månatlig eller årsvis avgift.

De flesta webbplatser kommer att bestå av tre huvudkomponenter:

innehåll, design och kodning. Allt innehåll, inklusive grafik, ska skrivas i en stil som liknar den i traditionella tryckta böcker. De flesta webbdesign verktyg gör att du kan infoga bilder som du vill.

Webbdesign används för att göra webbplatsen ser så professionell som möjligt, med hjälp av HTML och andra konventioner formatering. Detta görs ibland genom att använda programvara eller av ett företag som specialiserat sig på denna typ av arbete. Webbkodning används för att skapa grundkoden för webbsidorna, vilket gör att de fungerar korrekt.

Webbutvecklare skapar också backend-tjänster, som innehåller saker som programvara för kundvagn och betalning processorer. Den här tjänsten säljs ofta till klienter som kräver ytterligare funktioner. Många Internet-platser kräver installation av programvaran för att stödja dessa tjänster.

Det finns flera olika typer av webbtjänster, var och en ger olika nivåer av kapacitet. Dessa tjänster omfattar: e-posttjänster, RSS-flöden, webbplatser för sociala nätverk, sökmotorer, filöverföringstjänster och fildelning. De olika typerna av webbtjänster är inte relaterade, även om de ibland kallas kollektivt som WYSIWYG (vad du ser är vad du får). Den mest populära WYSIWYG är WYSIWYG ordbehandlare programvara, medan HTML, JavaScript och Flash är de mest populära WYSIWYG filtyper.

Webbutvecklare gör en hel del forskning innan du väljer att arbeta med någon särskild typ av verktyg, särskilt eftersom webben har blivit en så stor marknad och så allmänt används. Om en utvecklare kommer att börja med en fri, öppen källkod Web programmeringsverktyg, då de kommer att behöva leta efter en som stöds av majoriteten av webbläsare och operativsystem. Eftersom fler människor använder datorer för sina Internet-aktiviteter, så kommer behoven i webbläsaren blir viktigare.

Den typ av Web programmering, en utvecklare väljer ska kunna stödja den typ av webbplats de vill bygga. Det finns bokstavligen hundratals Web programmeringsspråk och tusentals webbplatser tillgängliga, så att hitta den bästa för dina behov kommer att vara viktigt. En bra programmerare kommer att ta lite tid att utvärdera behoven hos en kund och komma med en plan som kommer att passa det.

Det finns flera aspekter av Webbutveckling som inte är tekniska.

Dessa kan omfatta design av webbsidor, marknadsföring av webbplatser och utvecklingsverktyg för webbplatser. Vissa av dessa uppgifter kan kräva en bra utvecklare att ha viss kunskap om dessa områden.

Det är viktigt för den person som skapar webbplatsen för att ha en god förståelse för hur man driver trafik till en webbplats, vare sig genom artiklar eller andra typer av marknadsföring. Detta kan göras genom sökmotoroptimering, som använder tekniker som sökord forskning och webbplats inlämnande. En webmaster kommer också att behöva veta om marknadsföring via sökmotorer, vilket innebär att skapa tillbaka länkar till en webbplats. Några andra taktik inkluderar e-postmarknadsföring, blogg marknadsföring och forum marknadsföring.

För att webbplatsen ska bli framgångsrik måste utvecklaren ha kompetens att hantera många uppgifter på en gång, samtidigt som den ser till att all funktionalitet på webbplatsen fungerar tillsammans. De flesta webbplatser är utformade som en “one-stop-shop”, där de är utvecklade i syfte att vara en enda enhet, med liten eller ingen hjälp utifrån.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *