pc

Den här artikeln diskuterar de grundläggande principerna för grafisk design och ger dig en uppfattning om vad du ska leta efter när du bläddrar i mallar eller portföljer så att du kan förstå vad som är bra arbete och vad som är dåligt. Den designades av Sura och byggdes av Nottingham New Media för att hjälpa nya elever att komma in i detta fält. Om du vill se detta arbete i aktion, besök vår webbplats på soula.com.

balans.

Det är mycket viktigt hur designelement balanseras på sidan; den abstrakta layouten kommer omedelbart att förmedla grundläggande information om din webbplats. En symmetrisk eller enkel och balanserad webbplats kommer att skapa en klamrande ton, medan en namnlös eller komplicerad design skapar en känsla av spänning.

Att balansera en webbplats är inte lätt, eftersom den kan användas i andra former av media. Eftersom en webbplats är en dynamisk enhet kan din skärm se den perfekt balanserad vid 1280×1024, men någons 800×600-skärm kan kasta den helt stänga av. Innan du köper eller distribuerar en webbplats är det alltid en bra idé att använda verktyg eller plugins för att se designen i olika upplösningar. Vanliga lösningar som hjälper dig att övervinna balanserade webbplatser är att använda “flytande” attribut och använda text eller objekt som toppen. Om du försöker uppnå ett symmetriskt utseende, var försiktig, inte bara alla element i mitten. I slutändan är det inte iögonfallande med den tråkiga eller platta designen. Jämfört med amatören är många webbplatser redan online. Om du försöker skapa en mandarin anka design och sedan komma ihåg att det bara är för att stapla hela vägen, måste du fortfarande skapa en känsla av balans, även om din webbplats inte är symmetrisk. Detta kan göras genom att placera mindre föremål på motsatt sida av de större föremålen, eller till och med genom att rikta in bilder med text eller fasta, mörka och transparenta eller ljusa föremål.

Jämfört.

Kontrast är ett av dina viktigaste verktyg för att markera områden på din webbplats. Om rätt kontrast inte tillämpas är webbplatsen ofta rörig och svårläst. Genom att använda rätt kontrast i teckensnitt, bakgrunder, objekt och stilar skapar du en mer professionell design.

Även om de flesta människors kontrast är mer än bara färg, är det mer skillnad. Med vilket verktyg som helst måste du göra textkontrast, inklusive texttekniker som fetstil, versaler och understrykning, och vid behov göra din sida uppenbar “hot spots” för människor att se. Ett bra exempel på detta är hyperlänken i texten. Ställ alltid in stilen för att understryka och ändra färg på hyperlänkar (helst standardblått) så att människors ögon dras mot dem i textblocket. Använd färgkontrasten mellan menyn, logotypen och huvuddelen av sidan så att människor enkelt kan ta isär komponenterna i sina hjärtan. Men var försiktig så att du inte överdriver det! Sidor med hög kontrast är svåra att läsa (vit text på svart bakgrund eller lila och grönt fungerar bara inte), så kom ihåg att tänka på det praktiska innan du uttrycker kreativt.

Rytm.

Rytm kallas ibland repetition. Det är en viktig del av att bygga en webbplats eftersom det hjälper din webbplats att flyta mellan sidor. Det är mycket lättare för människor att bläddra igenom en webbplats eftersom hjärnan känner igen mallen. Upprepningar i och fokus på nya delar av sidan. Det är väldigt viktigt. Om du fortsätter att förlora dig för besökare blir de snabbt trötta och kan lämna webbplatsen. Det har också värdet av ett varumärke. Om du framgångsrikt kan koppla utseendet på en webbplats till ett varumärke har marknadsföring ett helt nytt område att utforska. Allt innebär att omformningen kommer att ha en betydande inverkan på den framtida webbplatsen. Om du börjar göra det bra kan tjänsten återvända till din plats.

Jag hoppas att den här snabbguiden redan har påverkat dig. Du måste börja utforma ditt grundläggande webbplatsutkast. Du bör läsa så mycket material som möjligt hela dagen, eftersom tiden tillåter, eftersom det kommer att visa slutresultatet tätt.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *